hoe astronauten hun stem vanuit de ruimte?

Antwoord: E-mail

In 1997 heeft de wetgever van de staat Texas een wetsvoorstel specifiek bedoeld om ervoor te zorgen de vele astronauten die Texas huis te bellen in staat zou zijn om te stemmen, waar ze zou kunnen zijn, zelfs als dat waar was 220 mijl boven het oppervlak van de aarde, suizen over Texas in een ruimtestation.

Datzelfde jaar astronaut David Wolf, aan boord van het ruimtestation Mir, wierp zijn stem door versleutelde e-mail. Zijn stemming werd bereid door het kantoor zijn graafschap griffie, naar Mission Control, straalde naar het ruimtestation, en keerde daarna terug via dezelfde route. Hoewel Wolf was de eerste persoon te stemmen vanuit de ruimte, het was een lokale verkiezingen. Het was pas in 2004 dat de vluchtschema’s afgestemd op een nationale verkiezing. In oktober 2004, aan boord van het International Space Station, astronaut Leroy Chiao wierp zijn stem via versleutelde e-mail en werd de eerste Amerikaan om te stemmen voor de president vanuit de ruimte.