heroïne werd oorspronkelijk op de markt gebracht als wat?

Antwoord: Een niet-verslavende hoestmiddel

In de late 19e eeuw, Bayer, de massale farmaceutisch bedrijf nog steeds vandaag de dag bestaan, was op zoek naar een niet-verslavende hoest onderdrukt aan de morfine hoest onderdrukt stroop op de markt op het moment vervangen. Te dien einde, begonnen ze de productie en marketing van een diacetylmorphine siroop onder de handelsnaam “Heroïne”.

Ondanks de marketing van Bayer verzekeren gebruikers die Heroïne was niet verslavend, bleek nog verslavender dan morfine ze was eerder gebruikt te zijn. Door de jaren 1920, was er een volledig verbod op diacetylmorphine tussen de landen in de Volkenbond. Ondanks het verbod, de distributie en het gebruik van de drug groeide, en door de jaren 2000 waren er naar schatting 50 miljoen heroïnegebruikers wereldwijd.