hoe smartphone apps kan helpen bij de behandeling van angst en depressie

Er zijn allerlei apps die er zijn wervend de mogelijkheid om mensen die lijden aan angst, depressie te helpen, en een aantal andere aandoeningen. Sommige zijn gratis, sommige niet. Sommige bieden een totaal zelfhulp-benadering, terwijl anderen meer als een aanvulling op traditionele therapie zijn gericht. Deelnemen aan ons als we een kijkje nemen op de vraag of deze apps echt van alle hulp en hoe om onkruid uit de vele keuzes kan maken.

Dit artikel maakt deel uit van de How-To Geek’s Mental Health Awareness Day. U kunt meer lezen over wat we hier aan het doen zijn te lezen.

Depressie en angst zijn verschillende stoornissen, maar ze hebben een aantal dingen gemeen. Ze zijn allebei nog niet begrepen, zelfs met de hoge prevalentie van patiënten. Beide zijn vaak verward (meestal door degenen die geen last hebben van hen) voor meer gemeenschappelijke gevoelens die we allemaal ervaren. Depressie en het gevoel verdrietig over een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld, zijn totaal verschillende dingen. Een angststoornis is niet hetzelfde als angstgevoelens over een naderende gelegenheid.

Met zowel angst en depressie, de symptomen van de aandoening vaak belemmeren eigen behandeling. Leg heel eenvoudig, behandelingen voor aandoeningen zoals deze meestal sprake stappen als deze

Deze stappen vertegenwoordigen de grote lijnen van cognitieve gedragstherapie (CGT), die is gebaseerd op het idee dat gedrag vaak niet worden gecontroleerd alleen door rationele denken. In plaats daarvan, gedrag vloeit voort uit eerdere conditionering, en u kunt uzelf reviseren in de richting van nieuw gedrag. Het probleem is dat het vergt oefening, herhaling, en eigenlijk opdagen voor begeleide sessies met een therapeut. Mensen die lijden aan depressie en angst hebben de neiging om problemen met alle drie van hen hebben.

En dat is waar een goed ontworpen app kan helpen.

Het idee achter veel van deze apps is dat mensen meer kans om ze te gebruiken dan traditionele therapie te gebruiken, omdat zij dit kunnen doen in een omgeving waar ze zich veilig voelen. Ze zijn ook meer kans om deel te nemen aan de lopende praktijk wanneer de technologie is er om te helpen hen te begeleiden door middel van oefeningen, meldt hun gedachten, en hen eraan herinneren wanneer ze het nodig om actie te ondernemen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van deze apps bieden

Deze apps kan zeker helpen. In feite, een recente studie toonde aan dat bij het gebruik van apps in combinatie met met de steun van een professionele geestelijke gezondheidszorg, mensen “significante vermindering van de depressie, stress en middelengebruik.” En dat brengt ons bij onze eerste belangrijke waarschuwing: terwijl deze apps kan enige vorm van behandeling opties bieden voor mensen die zich niet kunnen veroorloven of anderszins toegang tot professionele hulp, de apps zijn het meest effectief in combinatie met de traditionele behandeling van een professionele therapeut.

Een tweede waarschuwing moet u zich bewust van is dat de meeste van deze apps geen onderzoek op basis van bewijsmateriaal hen te ondersteunen hebben. In feite is dat dezelfde studie concludeert

… De meerderheid van de apps die op dit moment beschikbaar zijn gebrek aan wetenschappelijke gegevens over hun doeltreffendheid. Het publiek moet worden opgeleid over hoe de weinige evidence-based geestelijke gezondheid apps beschikbaar in het publieke domein tot op heden te identificeren. Verder rigoureus onderzoek is nodig voor het ontwikkelen en testen van evidence-based programma’s.

Dat wil niet zeggen dat deze apps niet nuttig kan zijn, zelfs als ze gebrek aan bewijs. Het is gewoon dat het de moeite waard om enige tijd het vinden van apps die werken met uw huidige behandeling.

Blader door de app store van uw keuze en u zult honderden van de geestelijke gezondheidszorg apps die beweren dat ze kunnen helpen wat wanorde u last heeft van te zien. Zelfs het ministerie van Defensie krijgt in op de app act met een nieuwe mobiele app ontworpen voor het helpen van PTSS slachtoffers diffuse nachtmerries. Dus, hoe doe je beslissen over een app?

Als je in de behandeling al, het beste advies is om uw therapeut te praten. Ze kunnen al een app die zij aanbevelen of ze kunnen andere patiënten met behulp van apps te vinden die hebben bewezen te hebben. Zelfs als uw therapeut een aanbeveling heeft, kunnen zij in staat om samen met u om iets geschikt is voor uw behandeling te vinden.

Als u geen toegang tot behandeling hebben, wat tijd doorbrengen op zoek rond voor een optie die bij u past. Een goed startpunt is dit artikel op de geestelijke gezondheid apps samengesteld door de angst en depressie Association of America. Het werd samengesteld door vrijwilligers geestelijke gezondheidszorg en reviews van een aantal apps op basis van criteria, zoals gebruiksgemak, de effectiviteit en op onderzoek gebaseerde bewijs voor de apps methoden.

Als u een deel van elke steungroepen (online of niet) bent, praat met hen en erachter te komen of er leden hebben hun eigen ervaring met apps. En, zoals altijd, als u op zoek bent naar een bepaalde app, lees de recensies van mensen met behulp van de app en ook de tijd om te zoeken buiten de App Store voor wat mensen zeggen te nemen.

Kortom, als u last heeft van angst of depressie, een app kan een nuttige aanvulling op uw behandeling te bewijzen. Apps worden het best gebruikt in combinatie met de traditionele therapie, maar kan ook helpen als u geen toegang tot professionele hulp te hebben. Apps zijn ook bedoeld als een permanente behandeling hulp en zijn niet bedoeld voor mensen in crisis. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een app te helpen bij het beheren van uw angst of depressie bent, overleg dan met uw therapeut en doe wat onderzoek.

Photo Credit: avemario / Bigstock

Nachtkijker weer de wereld in het groen, omdat het menselijk oog is gevoeliger voor groene dan een andere kleur en een monochroom groen biedt de meest nauwkeurige monochromatische zicht voor de gebruiker.