evoland: een video spel over video game geschiedenis

Browser-gebaseerde Evoland is, zonder twijfel, een van de meer slimme video game concepten om over ons bureau komen. Het spel zelf is een geschiedenis van videogames-als je het spel het spel evolueert spelen vanaf een beperkt 8-bit monochrome avontuur in een modern spel.

Je begint niet in staat om iets te doen, maar naar rechts te bewegen en het verzamelen van een schatkist. Dat schatkist ontgrendelt de linker toets (toetsen zijn geconfigureerd in een WASD-stijl toetsenbord) die op zijn beurt stelt u in staat een eenvoudige monochromatische boskap rond om te verhuizen naar de rest van de sleutels beweging te ontgrendelen. Vanaf daar begint het ontsluiten van meer game features, effectief evolueert het spel van zwart-wit tot en met 16 en vervolgens 64 bits kleuren en het ontsluiten van verschillende gameplay features.

Het spel zelf is kort en kan gespeeld worden in ongeveer dezelfde tijd kon je kijken naar een video die de basisprincipes van verschillende spel verandert in de afgelopen 30 jaar, maar eigenlijk spelen van het spel en het kijken naar de evolutie aan de gang is veel meer de moeite waard. Hit de onderstaande link om het te nemen voor een spin.

Evoland [via Boing Boing]

Koel!:)

Doet me denken aan DLC zoektocht op een manier (en andere DLC games die zijn tong en wang). Ik hou van games waar je nieuwe monteurs verdienen

Wasson Bluff, gelegen in Nova Scotia, Canada, is de thuisbasis van de kleinste dinosaurus tracks ooit ontdekt, de kleine prints, nauwelijks groter dan een munt, behoorde tot een dinosaurus soort niet groter dan een roodborstje.