do muziek cd’s bevatten de nodige metadata voor de tracks op hen?

De meeste van de tijd dat onze favoriete muziek-cd afspelen software biedt om relevante informatie uit een online database downloaden, maar is die stap echt nodig? Heeft muziek-cd’s eigenlijk alle benodigde informatie over deze al? Today’s SuperUser Q & A bericht heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Foto met dank aan John Ward (Flickr).

SuperUser lezer cipricus wil weten of de meeste muziek-cd’s bevatten de nodige metadata voor tracks op hen

Ik zie dat veel audiospelers (multimedia software zoals Winamp of Foobar2000, bijvoorbeeld) hebben de mogelijkheid om muziek (zang) informatie van online databases zoals CDDB te halen. Deze informatie moet al op de muziek-cd’s wel, toch? Is het eigenlijk zijn er?

Sommige audiospelers vertonen een CD inhoud, terwijl anderen dat niet doen. Is dat de informatie afkomstig van de cd’s of opgehaald uit het internet?

Doen de meeste muziek-cd’s bevatten de nodige metadata voor tracks op hen of niet?

SuperUser inzender RedGrittyBrick heeft het antwoord voor ons

Deze informatie moet al op de muziek-cd’s wel, toch?

Ik denk dat de meesten van ons, als consumenten, zou zeggen ja.

Is het eigenlijk zijn er?

Bijna nooit in mijn ervaring. De software die ik heb gebruikt om cd’s te rippen naar mp3’s lijkt nooit in staat zijn om deze informatie van de cd’s zelf te verkrijgen, hoewel ik heb gelezen over een paar uitzonderingen na (met name Sony sinds 1997).

Er zijn waarschijnlijk meerdere redenen voor, waaronder

Music Industry Business Model

De muziekindustrie traditioneel gemaakt geld uit de verkoop van vinylplaten, cassettebandjes en audio-cd’s. Bescherming van hun auteursrecht werd gezien door de industrie als essentieel voor hun voortbestaan. Om het illegaal kopiëren van tapes te bestrijden, overtuigde ze wetgevers om een ​​heffing op te leggen op blanco tape sales.

De muziekindustrie voelde dat het vergemakkelijken van het afspelen op personal computers de schending van hun auteursrecht werd vergemakkelijken, waardoor hun eigen vernietiging te vergemakkelijken. Dus besluiten met betrekking tot audio-cd-inhoud en materiaalsoorten waren zwaar scheef tegen alles wat makkelijker voor personal computer-gebruikers maken.

Traagheid

De audio-cd is opgericht voor een lange tijd en er is geen enkel punt in het maken van nieuwe cd’s onverenigbaar zijn met de bestaande cd-speler. Dit betekent dat zorg moet worden genomen als het toevoegen van digitale inhoud naar audio CD. Digitale data en audio data op cd’s te gebruiken geheel andere en onverenigbare onderliggende formaten. Dit maakt het lastig om beide te mengen (hoewel het kan worden gedaan).

Aangezien een groot aantal ouderen CD spelers, heeft de industrie kennelijk niet gezien geen voordeel bij het verbeteren van de audio CD-formaat.

Hun vermeende gebruik geval is: je een cd te kopen, je het in een speciale audio-cd-speler is aangesloten op een audio-versterker en luidsprekers, ga je naar beneden en lees de trackinformatie afgedrukt op de CD hoes.

Digital Distribution

Deze dagen is de trend verschuift naar downloadbare content. Tenminste gekochte MP3-bestanden bevatten over het algemeen metadata een opsomming van de artiest, naam van het album, jaar, genre, etc.

Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de muziek industrie heeft geen enkel belang in iets nieuws met hun cd persen doen. Het is een stervende bedrijf na alles. Van een 2011 blogpost

Zorg dat nu bijna 20 jaar en geen teken van de algemene goedkeuring door de muziekindustrie.

Waarom heeft CD’s niet Oorspronkelijk opnemen Metadata?

Het is goed te beseffen dat de audio-cd was slechts een meer duurzame en handige formaat vervanging voor de geperste 12 “vinyl album disc.

Het laatste was een zuiver analoge vorm zonder digitale informatie op, enkel de analoge audio golfvorm in de vorm van verticale en horizontale golvingen in een continue spiraalgroef, zonder onderscheid tussen anders dan een gedeelte van stilte (geen golvingen) titels en bredere afstand van de spiraal (toegankelijk voor mensen, maar niet detecteerbaar door een platenspeler). Alle informatie over de tracknamen, etc. was aanwezig op het bedrukte papier koker nota’s of op de bedrukte kartonnen kokers zichzelf.

Dus als audio-cd’s werden uitgevonden, namen ze dezelfde aanpak. Zij verwachtten cd’s af te spelen in speciale cd-muziekspelers, niet in computers. Daarom werd de muziek niet opgeslagen op cd’s met het type bestand systeem dat een computer normaliter zou gebruiken voor data-bestanden. Details van de tracks werden gedrukt op het papier insert in de plastic CD-case en niet geplaatst met de CD inhoud in any way.

Ook de audiodata op een audio-CD werd gecodeerd op een enkele continue spiraalvormig spoor. Dit is heel anders dan het lage niveau opmaak van computergegevens schijven (hard, diskette, CD data, etc.) die typisch een groot aantal cirkelvormige sporen concentrisch en verdeeld in sectoren.

Er is niet voorzien in gegevens, waarschijnlijk omdat deze niet was nodig geweest voor vinyl platen en omdat het zou de vervaardiging van cd-spelers zijn gecompliceerd, waardoor deze duurder op een moment dat de industrie waarschijnlijk willen verkopen cd als premium stimuleren (meer winstgevende) product.

Merk op dat een CD identificeren programma’s computers hebben een aantal van de audiogegevens extract (dwz de lijst nummer offsets in de inleidende sectie van het spoor of de golfvorm van een deel van het eerste nummer) en gebruik die als sleutel voor het zoeken in een database, typisch een externe database elders op het internet. Dit is hoe software haalt artiest namen, albumnamen, tracknamen, etc.

Sommige programma’s zien er voor CD-tekst, soms alleen als ze offline en kan geen contact opnemen met een externe database. Dus de aanwezigheid en het gebruik van de CD-Text is een relatieve zeldzaamheid. Er is geen computer leesbare metadata in de meeste audio-cd’s, zelfs geen identificatie productnummer.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Het spel van Rock, Paper, Scissors is een lang leefde, het spel dateert helemaal terug naar de tijd van de Chinese Han-dynastie (206 voor Christus – 220 na Christus).