Hoe kan ik voorkomen apps worden uitgevoerd tijdens het opstarten op Android OS?

Is het nodig om uw lijst van het opstarten en runnen van apps lean and mean te houden op Android OS, en zo ja, hoe kun je zet de rem op een verzoek zware startup?

Today’s Vraag & antwoord-sessie komt tot ons met dank aan Android Enthousiasten-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Android Enthusiast lezer Scott Severance is nieuwsgierig naar het bedwingen van zijn Android-startup routine

Toen mijn telefoon opstart zijn er verschillende application / services op de achtergrond draaien, dat ik liever niet. En als ik op de Home-knop tijdens het gebruik van een app, die app gaat meestal naar de achtergrond zonder af te sluiten. Hoe kan ik voorkomen dat deze apps van het lopen?

Wat is de oplossing en wordt hen het stoppen altijd de meest efficiënte methode?

SuperUser inzender Matthew Lees biedt een gedetailleerd overzicht van waarom dit kan niet uit zo veel als Scott gelooft, en hoe Android verschilt fundamenteel van andere besturingssystemen met betrekking tot het opstarten van applicaties en processen op de achtergrond

U kunt een aantal misvattingen over hoe Android werkt en wat er werkelijk gebeurt wanneer een service wordt uitgevoerd of een app op de achtergrond te hebben. Zie ook: Heb ik echt nodig om een ​​task manager installeren?

De meeste apps (bijv., Die je handmatig te starten) hebben hun huidige activiteit op de achtergrond geschoven wanneer u overschakelt naar een andere app of homescreen. Activiteiten consumeren wat geheugen, zodat u terug naar de app kan gaan en pick-up waar je gebleven was. De activiteiten zijn meestal niet in staat om berekeningen op de achtergrond draaien, dus geen CPU of batterij wordt gebruikt voor hen. Als de batterij of CPU-prestaties is uw zorg, hoeft u zich geen zorgen te maken over deze apps! U hoeft geen zorgen te maken over het geheugen, ofwel; Android zal automatisch de app te doden en te bevrijden van het geheugen als het systeem bijna leeg is.

Als de app op de achtergrond is het runnen van een dienst, kan dat een ander verhaal. Goed ontworpen diensten het grootste deel van hun tijd om te slapen, wakker worden voor de occasionele cheque (nieuwe sociale media meldingen, bijvoorbeeld). Echter, slecht ontworpen diensten vaker uit te voeren of uit te voeren synchronisatie bewerkingen die u niet wilt, waardoor levensduur van de batterij en je dataverbruik. Als u een schurkenstaat dienst hebt kunt u een van de onderstaande oplossingen proberen.

Als u zeker weet dat u wilt deze app stop te maken ten koste van alles, kunt u proberen deze methoden.

Wanneer een app iets doet je niet bevalt, of op de achtergrond draaien bij het opstarten of iets anders, de eerste optie is om het te verwijderen. Probleem opgelost! U kunt het systeem apps verwijderen als je root, het gemakkelijkst met Titanium Backup, maar wees voorzichtig om enige luchtvaartmaatschappij bloatware en niet kritisch systeem apps te verwijderen.

Echter, als je wilt in staat zijn om die app te gebruiken dan is dit geen optie: blijven lezen.

Enkele van de grootste daemons die worden geleverd met Android zijn diensten die draaien op de achtergrond zonder reden of wanneer een eenvoudige interval controle met Android’s AlarmManager zou voldoende zijn. We moeten ze allemaal te doden met vuur, en niet door ze te negeren. Alles wat niet een oplossing door de ontwikkelaar met zich meebrengt is gewoon een hack die zal resulteren in andere negatieve bijwerkingen. Als u contact opnemen met de ontwikkelaar met uw probleem, ze kunnen de app vast te stellen en u kunt gaan over het gebruik van het normaal. Dat is een win voor alle betrokkenen.

Ten eerste, er rekening mee dat veel apps volledig zal sluiten als je terug uit die plaats met behulp van de Home-knop.

Als u werkt met Ice Cream Sandwich en Jelly Bean, kunt u gaan naar Instellingen, sloeg Applications, en de app handmatig afsluit met de tab naar de running apps. U kunt ook druk op de knop Recente Toepassingen en veeg ze van het scherm om ze te sluiten. In oudere versies van Android kan er een ingebouwde Task Manager toegevoegd door de fabrikant om hetzelfde te bereiken, of u kunt een task manager app om dit te doen te downloaden. Voor diensten, kijk naar Instellingen -> Toepassingen -> Services.

WAARSCHUWING: Gebruik geen automatische taak moordenaars! Automatische taak moordenaars op de achtergrond draaien (precies wat je niet wilt) en doodt apps wanneer ze beginnen. Het grootste deel van de tijd dat dit maakt het nog erger, omdat apps verbruiken vaak meer middelen als ze opstarten in vergelijking met toen ze inactief zitten. Services die automatisch worden uitgevoerd en worden hernieuwd door het systeem zal telkens worden gedood, het verspillen van uw batterij. Evenzo zal apps die het systeem gebeurtenissen bekend als Intents (zoals netwerkbereik en connectiviteit wijzigingen) ontvangt elke keer als ze beginnen aan een evenement te ontvangen worden gedood. Er kan niets goeds van komen.

Een mogelijke uitzondering is automatisch taken die alleen uitvoeren als u, de gebruiker, het uitvoeren van een specifieke actie. In wezen zijn ze gewoon het maken van handmatige taakbeheer voor u gemakkelijker. Een app als Tasker of Llama kan worden gebruikt om een ​​einde activiteiten als je apps te schakelen, bijvoorbeeld, ervoor zorgen dat ze niet in de buurt te blijven op de achtergrond. Aanwijzingen voor Llama

Maak een nieuwe Event. Voeg de aandoening, de zogenaamde Active App en kies de status App gestopt of in de achtergrond. Kies de app die u wilt scherpstellen. Voeg vervolgens een actie. Selecteer Kill Application (root privileges), selecteer uw app opnieuw.

Nu, wanneer je de app te verlaten, De Lama zal doden.

Zoals hierboven vermeld, kunnen sommige toepassingen op wanneer ze ontvangen Intents (systeemgebeurtenissen). Door het gebruik van een app zoals Permissions geweigerd kunt u wijzigen welke machtigingen apps kunt aanvragen, die op zijn beurt grenzen die gebeurtenissen die zij kunnen krijgen. Of je kunt een app zoals autostarts gebruiken om specifiek te bewerken die Intents zal worden toegezonden aan welke apps. Voor beide oplossingen, heb je root-toegang nodig.

Andere opties

(Autostarts is gratis / open-source software, ook verkrijgbaar via f-droid.)

WAARSCHUWING: Dit kan ertoe leiden dat apps te stoppen met werken of remmen gewenste functionaliteit. Ga voorzichtig te werk, vooral met kritische systeem apps.

U kunt een app zoals Titanium Backup of App Quarantine gebruiken om bevriezing apps te voltooien, zodat ze helemaal niet kan draaien. Als je ze wilt gebruiken moet je un-vries ze eerste.

LET OP: Doe dit niet met een kritische systeem apps! Uw apparaat kan niet opstarten.

Greenify (vereist Android 4.0+ en ROOT voorrecht) maken gebruik van een andere aanpak genaamd “winterslaap”, van traditioneel “bevriezen”.

U kunt veilig overwinteren elke niet-systeem app die u niet wilt heimelijk lopen (via persistent diensten, omroep, alarmen en ga zo maar door), effectief gelijkwaardig is aan “bevriezen”, terwijl alle ingangen houden (launcher icoon, het delen van doel, etc) volledig functioneel als je explictly draaien itm, zonder de noodzaak om de VN-bevriezen eerste.

WAARSCHUWING: geen winterslaap wekker apps, instant messaging apps, en andere apps waarvan de basisfunctionaliteit is gebaseerd op de achtergrond mechanisme (timer, systeem gebeurtenissen, “push”, etc) aan het werk.

Android is ontworpen om te zorgen voor het beheer app voor u. In alle behalve de meest extreme gevallen, moet je geen zorgen te maken over het. Als er een probleem is, adviseren wij u om te gaan voor de eenvoudigste oplossing – verwijderen. Alle andere oplossingen zijn hacks rond wat Android is ontworpen om te doen. Misschien op een dag zal Android officiële steun voor het beheer van diensten, maar tot die tijd, wees voorzichtig.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Op een niet-Sense telefoon met meer dan 256 MB RAM, hoef je nooit om dit te doen. Op een telefoon met Sense en / of met 256 MB RAM of minder, gaming dit vereist en handmatige taak-moord. (Maps, Subway Surfers graag push-notificaties, dingen te sturen, zoals dat).

Al tientallen jaren, Walt Disney gaf zijn huishoudster (Thelma Pearl Howard) Disney voorraad bij de feestdagen, hield ze op de voorraden en werd een multi-miljonair als gevolg.