helpen voorkomen carpaal tunnel problemen Workrave

Of het nu voor werk of vrije tijd, velen van ons besteden veel te veel tijd op de computer elke dag. Dit brengt ons op risico van het hebben of verzwarende carpaal tunnel problemen, maar dankzij Workrave je kan helpen om deze problemen af ​​te leiden.

Workrave helpt carpaal tunnel problemen door eraan te herinneren u aan om periodiek de buurt van uw computer te krijgen. Breaking up van uw computer tijd met beweging kan helpen verlichten veel computergebruikers en kantoor gerelateerde gezondheidsproblemen. Workrave helpt door u eraan te herinneren om op korte pauzes na enkele minuten van het computergebruik en langere pauzes te nemen na voortgezet gebruik. U kunt het ook gebruiken van het gebruik van de computer te veel je tijd in een dag te houden. Aangezien u de instellingen kunt wijzigen om u aan te passen, kan dit een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je de pauzes je nodig hebt.

Installeer Workrave op Windows

Als u gebruik maakt Workrave op Windows, te downloaden (link hieronder) en installeer het met de standaardinstellingen.

Één installatie instelling die u wenst te veranderen is de startup. Standaard Workrave automatisch wordt uitgevoerd wanneer u uw computer opstart, als je dit niet wilt, kunt u het vinkje uit de doos en gaan met de installatie.

Wanneer de installatie is voltooid, kunt u Workrave direct vanaf de installateur.

Of u kunt het openen vanuit uw startmenu door het invoeren van “Workrave” in het zoekvak.

Installeer Workrave in Ubuntu

Indien u wenst te gebruiken in Ubuntu, kunt u deze direct vanuit het Ubuntu Software Center te installeren. Klik op het menu Toepassingen en selecteer Ubuntu Software Center.

Enter “Workrave” in het zoekvak in de rechterbovenhoek van de Software Center, en het zal automatisch vinden. Klik op de pijl om door te gaan naar de pagina Workrave’s.

Dit geeft u informatie te geven over Workrave, klikt u op Installeren om Workrave op uw systeem te installeren.

Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

Workrave automatisch te downloaden en te installeren.

Wanneer u klaar bent, kunt u Workrave vinden in uw Applications menu onder Universal Access.

Met behulp van Workrave

Workrave standaard toont een kleine teller op uw bureaublad, met de lengte van de tijd tot uw volgende Micro pauze (30 tweede break), Rest pauze (10 minuten pauze), en maximum hoeveelheid van computergebruik voor de dag.

Als het tijd is voor een micro pauze, zal Workrave een herinnering op uw bureaublad popup.

Als u doorwerkt, verdwijnt aan het einde van de timer. Als je stopt, zal het een micro-break die zal bevriezen de meeste activiteiten op het scherm totdat de timer is opnieuw te beginnen. U kunt klikken overslaan of uitstellen als je niet wilt een pauze te nemen recht dan.

Na een uur van het werk, zal Workrave u 10 minuten pauze te geven. Tijdens deze zal het je laten zien een aantal oefeningen die kunnen helpen elimineren ogen, spierspanning, en andere problemen van langdurig gebruik van de computer. U kunt door de oefeningen klik, of kan overslaan of de pauze uit te stellen indien u dat wenst.

voorkeuren

U kunt uw Workrave voorkeuren wijzigen door rechts te klikken op het pictogram in het systeemvak en Voorkeuren te selecteren.

Hier kunt u de tijd tussen de pauzes, en de lengte van de pauzes aanpassen. U kunt ook uw dagelijkse computergebruik te beperken, en kan zelfs uitschakelen van de uit te stellen en over te slaan toetsen op meldingen als je wilt ervoor zorgen dat u Workrave volgen en neem je rust!

Uit de context menu, kunt u ook kiezen voor de Statistiek. Dit geeft u een overzicht van hoeveel breaks, vraagt, en er waren er op een bepaalde dag getoond. Het toont ook een totale Overdue tijd, die de totale lengte van de pauzes overgeslagen of uitgesteld. U kunt uw Workrave geschiedenis en bekijken door simpelweg selecteren van een datum op de kalender.

Bovendien, het tabblad Activiteit in het deelvenster Statics toont meer info over uw gebruik van de computer, met inbegrip van de totale bewegingen van de muis, muisknop klikken en toetsaanslagen.

Conclusie

Of je nu lijdt aan carpaal tunnel of proberen om dit te voorkomen, Workrave is een geweldige oplossing om u te helpen herinneren u aan om periodiek de buurt van uw computer te krijgen en te rusten. Natuurlijk, want je kunt gewoon uitstellen of overslaan de aanwijzingen, je hebt nog een poging om je eigen gezondheid te helpen. Maar het maakt je een geweldige manier om jezelf eraan te herinneren om uit de buurt van de computer te krijgen te geven, en vooral voor geeks, kan dit iets dat we echt nodig hebben!

downloaden Workrave

Ik gebruik Workrave ongeveer zes maanden. Ik waardeer het echt. Het duurde een beetje tweaken om de juiste pauzes te vinden voor mij. Mijn probleem is met de schouder / nek spierspasmen, niet zozeer carpel tunnel. De oefeningen opgenomen zijn zeer geschikt voor mij. Nadat het programma te hebben gebruikt voor een paar maanden heb ik ontdekte het heeft een rapport dat laat zien hoeveel breaks u heeft, hoeveel natuurlijke pauzes die je nam, en hoeveel tijd u overgeslagen of uitgesteld pauzes. Zeer behulpzaam, klein, onopvallend programma.

Ik heb een andere oplossing. Er is niets repetitief over hoe ik typ. Het is echt willekeurig. Meestal twee vingers betekent dat mijn handen te bewegen veel.

Ik begon met behulp van WorkRave enkele jaren geleden, toen mijn pols begon huring out of the blue (ik had computers die worden gebruikt voor 13 jaar zonder pijn daarvoor). In eerste instantie werkte het geweldig, ik kon het strekken voelen en het was een beetje een opluchting. Maar na een tijdje, de stukken gestopt die een effect hebben (wat ik moet toegeven dat is logisch: als je eenmaal een spier over en hebben opgerekt, niet langer rekt zo veel).

Uiteindelijk heb ik gestopt met het, vooral omdat de pijn gestopt, maar nu dat de pijn komt en gaat (ik sterk vermoed dat afhankelijk is van mijn specifieke computer gebruikspatronen), ik denk dat het een goed idee om het opnieuw te gebruiken.

Natuurlijk, is het best om RSI te voorkomen dat in de eerste plaats, in tegenstelling tot de behandeling van de pijn met stukken, en WorkRave is heel behulpzaam met dat. (Hoewel om eerlijk te zijn, het is niet altijd gemakkelijk om gewoon te stoppen met wat je gewoon doet omdat u vraagt ​​om een ​​pauze voor uw gezondheid te nemen: |.)

Ik vergat toe te voegen dat een goede manier om ervoor te zorgen dat u de pauzes te nemen en maken het grootste deel van apps zoals WorkRave is het instellen van uw omgeving precies goed. Als je druk bent en hebben weinig ruimte om te bewegen of te staan, of bedekt met dekens en dikke kleding of vasthouden aan je bezwete stoel en ga zo maar door, dan wordt het lastig om op te staan ​​en te rekken. Als uw omgeving is ruim genoeg en comfortabel, dan is het veel gemakkelijker. Bovendien, als je niets te doen tijdens de pauze hebben (zonder het krijgen van een kopje koffie is niet altijd de beste taak, vooral als het heeft suiker en room, etc.), dan zul je meer kans om de pauze helemaal overslaan. Het hebben van dingen zoals tijdschriften en boeken of andere snelle en eenvoudige taken en hobby’s die je voor een paar minuten kan doen is geweldig, want niet alleen zal je de pauze te nemen, maar je krijgt die taken volbracht beter dan wanneer je probeerde te doen in een brok in je “vrije tijd”. (Natuurlijk is de taken moet iets zijn dat is echt een pauze;! Geen een snelle spel van FreeCell of Zuma telt niet mee) De taak is niet per se nodig hebben om productief-al te zijn het is veel beter als het ware. Je zou bijvoorbeeld kijken naar een beetje tv of iets (op uw voeten terwijl het uitrekken of het doen van jumping-jacks of wat dan ook).

Een van de beste dingen die je kunt doen tijdens de pauzes is daadwerkelijke uitoefening. Als u een aantal full-body kunt doen stretching, of gebruik maken van een beetje onder-desk looprad, of een korte wandeling buiten, of wat dan ook, dan krijg je de maximale voordelen voor de gezondheid van de breuk,. (Oh, en naar de wc isn ‘t een slechte manier om de rust te brengen, hetzij omdat die het blijkbaar te goed voor you.:D)

HTH

Geweldig programma. Ik had soortgelijke hulpprogramma’s voor HP-UX workstation-systemen te zien in het midden van de jaren 1990, en het is leuk om iets dergelijks nu beschikbaar voor Windows en Linux-gebruikers te zien.

Een ander ding dat mensen kunnen doen is het dumpen van de muis en ga naar een goede kwaliteit trackball plaats. Ik heb een voorliefde voor industriële “mouse-trak” trackballs Itac’s al sinds de late jaren 1980 en vinden dat men ze kan gebruiken urenlang met minimale vermoeidheid. Goede trackballs zijn prijzig, kost ergens tussen de US $ 100 en US $ 200, maar in vergelijking met de pijn en de medische kosten van RSI, ze zijn een koopje. Ik gebruik een 15-jaar-oude PS / 2-muis-trak thuis, schoongemaakt en vele malen gesmeerd, in een periode waarin ik zou gedragen hebben uitgevoerd 10-20 gewone muizen, dus het is heel zuinig geweest.

Hoewel de trackball vermindert muis de hand vermoeidheid, het nut nog steeds geeft het lichaam een ​​pauze van het typen, stilzitten en staren naar het scherm, en is een nuttige aanvulling op elk systeem.

Fluwelen handschoenen, de basis van de metafoor “te behandelen met fluwelen handschoenen”, zoals in zeer zorgvuldig te behandelen, zijn een echt product traditioneel gemaakt van geitshuid, de huid van jonge geiten.