hoe slim en efficiënt kan een werkplek op kantoor netwerk?

Wanneer u het opzetten van een netwerk in uw kantoor, en afhankelijk van de apparatuur en setup gebruikt, hoe slim en / of efficiënt zou kunnen dat netwerk eigenlijk? Today’s SuperUser Q & A bericht heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Foto met dank aan felixtriller (Flickr).

SuperUser lezer bizzehdee wil weten hoe slim en / of efficiënt het netwerk in zijn werkplek op kantoor echt is

Er is een argument in mijn kantoor over hoe slim / efficiënt netwerk we hebben opgezet werkelijk is. We hebben een vezel lijn en een kabel lijn lopen in een load balancing router, die een hardware-firewall en een 64 poorts switch verbonden aan het heeft. Elk van onze werkstations zijn aangesloten op de schakelaar (ongeveer 30 machines) plus een NAS en een paar interne test servers (alle toegewezen 192.168.0.x adressen).

Als werkstation A wil communiceren met werkstation B, is ons netwerk slim genoeg om te gaan

A → Switch → B en alleen te reizen via de eerste meest voorkomende verbinding, of zou het pad A → Switch → Firewall Router → → Firewall → Switch → B en moet dat de volledige route te gebruiken elke keer?

Hoe slim en / of efficiënt konden hun werkplek kantorennetwerk eigenlijk?

SuperUser de respondenten Ben N en Nathan Adams hebben het antwoord voor ons. Eerst omhoog, Ben N

Routers zijn niet nodig, tenzij je het verkeer nodig heeft om te verhuizen naar een ander subnet. Wanneer een computer wil een aantal IP-verkeer naar een andere machine te sturen op zijn subnet, moet het MAC-adres van de ontvanger, aangezien IP-adressen niet een ding op de schakelaar niveau / laag (Layer 2 van het OSI-model).

Als dat het MAC-adres niet kent, zendt een ARP-verzoek te zeggen: “Hé, wie heeft dit IP-adres, kan je me vertellen uw MAC-adres please?” Toen de machine een antwoord krijgt, wordt dat adres vervolgens gekoppeld aan het pakket en de schakelaar gebruikt het om het pakket via de juiste fysieke poort te sturen.

Wanneer de bestemming niet in hetzelfde subnet, moet routers te worden betrokken. Geeft de zender het pakket naar de juiste router (vaak standaard gateway tenzij u speciale routing behoeften) die stuurt via het netwerk naar de beoogde ontvanger.

In tegenstelling tot switches, routers kennen en hebben IP-adressen, maar ze hebben ook MAC-adressen en dat is het MAC-adres, dat in eerste instantie op de pakketten die routing nodig (MAC-adressen nooit het subnet verlaten) wordt gezet.

U kunt de router IP-adressen te zien in de gateway kolom van de output van route print op Windows. Bestemmingen die niet routing vereisen hebben On-koppeling daar.

Gevolgd door het antwoord van Nathan Adams

Als twee computers worden aangesloten op dezelfde VLAN op een switch en delen hetzelfde subnet mask, moet de schakelaar van het pakket te leveren zonder het raken van je firewall of router.

U kunt dit controleren door het uitvoeren van tracert 192.168.0.X (ervan uitgaande dat u gebruik maakt van Windows) en je moet een directe route naar dat systeem te zien.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Alaska is de thuisbasis van het meest oostelijke punt (Semisopochnoi Island) en West-punt (Amatignak Island) in de Verenigde Staten, als meest oostelijke / westelijke lengterichting wordt gedefinieerd.