hdtv overscan: wat het is en waarom u zou moeten (waarschijnlijk) zet het uit

Hier is iets wat je misschien niet weet: dat HDTV dat je zoveel liefde waarschijnlijk niet het hele beeld op het scherm te tonen. In feite kan tot vijf procent van het beeld afgesneden rond de randen-dit wordt overscan genoemd. Het is oude technologie die is overgebleven van de CRT (cathode ray tube) televisies van weleer. Hier is waarom het bestond in de eerste plaats, waarom het nog steeds wordt gebruikt, en hoe je (hopelijk) zet het uit op uw tv.

Reis terug in de tijd met mij, als je wil, naar een tijd waarin LCD, Plasma en andere ultra-dunne tv-technologieën niet bestond. Naar een tijd waarin grote, zware CRT televisies oordeelde de woonkamer (ik weet dat sommigen van u probeert om die dag te vergeten, mijn excuses). Het was een donkere tijd voor de tv-kijkers.

Destijds, de combinatie van verschillende formaten en CRT-tv-schermen en een absoluut gebrek aan standaardisatie maakte het ongelooflijk moeilijk voor makers van content om ervoor te zorgen dat alles goed zou weer te geven op een bepaalde televisie. Het antwoord was overscan, die in wezen snijdt de randen van het beeld te zorgen dat alle belangrijke dingen verschijnt op het scherm in een aangename manier, geen inhoud wordt afgesneden, niets is off-center, en er geen zwarte balken te wijten aan een foto wordt verkleind. Klinkt logisch, toch? De kans is groot dat het kleine beetje spul dat wordt afgesneden rond de randen van het beeld is niet echt zo belangrijk toch.

In feite, content creators gedefinieerd drie gebieden van alle displays, zodat ze kunnen ervoor zorgen dat alle content zou correct weergegeven

Dit soort standaardisatie gaf producenten en regisseurs een leidraad om te gaan door zo niets waardevol was verloren, maar er ook voor zorgen dat er niets was op-set die later zou verschijnen op het scherm voor televisies die toonde meer van het beeld dan anderen.

Met andere woorden: het is ingewikkeld, een echte pijn om te gaan met, en geen van de dezelfde regels toe te passen vandaag. Maar overscan bestaat nog steeds.

Overscan is niet vereist door een moderne ‘vaste-pixel “high-definition televisies, zoals LCD’s. In feite is het gewas-and-zoom methode overscan vermindert vaak beeldkwaliteit, waardoor het iets dat niet alleen unrequired, maar ongewenst. Denk er eens over: Als je een video, die een hoogte van 1920 × 1080 pixels, en een tv-scherm dat de maatregelen 1920 × 1080 pixels, maar het scherm is inzoomen-u niet dat het perfect pixel-voor-pixel krijgt.

Bovendien, als je aansluiten van een pc naar uw TV-zeggen, voor gebruik als een home theater pc of voor gaming-it’ll vaak afgesneden deel van de taakbalk of menu’s, waardoor het moeilijk is om te gebruiken.

Dus als overscan is zo onnodig-en slecht voor de beeldkwaliteit-waarom HDTV’s nog steeds gebruiken? Hoewel niet een eenvoudig concept, tv’s nog steeds gebruik maken overscan omdat makers van content nog steeds gebruiken, en tv-fabrikanten moeten hun voorbeeld te volgen.

Overscan dient ook andere, minder bekende doel. Aangezien het buitengebied niet zal dan ook worden gezien (in de meeste gevallen), het is gebruikt om belangrijke gegevens voor analoog-digitaalomzetters huisvesten. Analog heeft geen manier om aanvullende informatie te hechten aan het beeld zoals digitale doet (metadata), dus deze data is netjes verscholen in dingen zoals knipperende pixels of scan lijnen-denken als Morse code voor tv’s. Terwijl de meeste alles wordt geheel van end-to-end nu, zijn er nog enkele analoog naar digitaal conversie gebeurt. Dat is het probleem met oude technologie die zo algemeen is aangenomen en te gebruiken voor zo lang: het is bijna onmogelijk om zich te ontdoen van het volledig te krijgen.

Dus omdat het nog steeds die er zijn en wordt gebruikt, tv-fabrikanten blijven doen de overscan ding, zelfs op moderne televisies. Dit is natuurlijk ongelooflijk irritant, vooral voor niet-uitgezonden inhoud, zoals spelletjes of Blu-stralen.

Met mij tot nu toe? Oke, er is goed nieuws: de meeste tv’s hebben een manier om overscan te schakelen. Maar er is ook slecht nieuws: het is niet altijd even eenvoudig. Niets goeds kan ooit gemakkelijk zijn, toch?

Begin met het grijpen afstandsbediening van uw TV en druk op de Menu-knop. Ga naar de beeldinstellingen van uw TV. Als je iets genaamd “Overscan” te zien, je leven is eenvoudig: zet hem gewoon uit.

Als je dat niet instelling te bekijken, maar het hoeft niet te betekenen dat het niet beschikbaar op uw set-betekent dit waarschijnlijk dat de fabrikant besloten om de naam te veranderen om het “gemakkelijker te begrijpen.” In dat geval, u ‘ ll moet ofwel blijven graven en tweaken totdat u het vindt, of je kunt het ondenkbare doen: lees de handleiding. Heeft u ook nog steeds de handleiding? Waarschijnlijk niet. Ik wed dat je kunt het online te vinden.

Omdat we eigenlijk vrienden, hoewel, ik stelde een korte lijst van enkele van de meest populaire fabrikanten en wat ze overscan roepen op hun sets

Deze zullen niet per se exact voor elk individu model zijn, maar ze moeten je in de juiste richting. Zodra u de juiste instelling hebt gevonden, kun je gewoon uitschakelen (of tweak het, indien toegestaan) en je bent klaar. Geniet van alles dat de inhoud die u nooit om eerder te zien en zelfs niet beseffen.

Dat is niet alles, hoor! Veel set-top boxes-achtige NVIDIA SHIELD, Amazon Fire TV en Apple TV-bijvoorbeeld ook hun eigen overscan-instellingen. Dus zelfs als uw TV overscan is uitgeschakeld, kan uw set-top box nog steeds het uitrekken van de afbeelding. In sommige gevallen kan het zelfs een underscan optie, die inzoomt op uw video, om de nadelen van de overscan te overwinnen.

Dus, zodra u uw TV hebt goed werkt, controleert u de set-top boxes, spelconsoles, en DVD of Blu-ray-spelers voor overscan of underscan opties. Net als de TV, kan het niet worden geëtiketteerd als “overscan”, dus wees niet bang om te experimenteren. En natuurlijk zal dit alleen van toepassing op die verbinding. Als u de overscan instellingen van uw streaming box veranderen, bijvoorbeeld, het zal geen enkel effect op andere inputs, zoals uw kabel-box hebben.

Amazon Fire TV, Apple TV (4e generatie), en een aantal Android TV dozen moeten allemaal opties om overscan te passen op een bepaalde manier

Overscan is archaïsch en achterhaald, maar helaas zo lang als analoge aansluitingen bestaan ​​en content creators blijven de overscan gebied te gebruiken, het is niet iets wat we gaan om zich te ontdoen van. Tenminste je kunt het op de meeste moderne televisies echter uitschakelen, zodat u kunt ontdoen van het in uw eigen huiskamer. Welkom in de nieuwe wereld.

Afbeelding Credits: Robert Couse-Baker / Flickr en Cmglee.

–Betreffende Mijn 2015 Vizio de standaard display niet met overscan op! Met andere woorden (en dat zeg ik vriendelijk) uw volgende verklaring is onjuist: “Vizio: Verander de beeldmodus om” breed “Dit schakelt automatisch overscan.”. –in Feit “breed” (tenminste op sommige nieuwere Vizio schermen zoals de mijne) is het inschakelen van overscan (net het tegenovergestelde van wat je zegt!). Met andere woorden, Vizio’s standaard weergave instelling genaamd ‘normale’ op mijn 2015 Vizio is de instelling voor overscan OFF (uit wat betekent dat 1 op 1 pixel ratio, geen geringe zoom, zonder overscan).

U bent 100% correct. Ik heb ook een Vizio, en wanneer dit schrijf, ik keek naar mijn scherm, waar ik het had veranderd naar “breed” voor het testen. Blijkbaar mijn hersenen gestopt kort werken, zodat ik de bal helemaal laten vallen op die ene. Bedankt voor het wijzen het uit!

Sommige sets automatisch in de juiste 1: 1 of 1 pixel kaart om DVD / BD-spelers, game consoles, extenders (zoals een Roku of APTV) en PC’s van EDIE data anderen niet en soms afhankelijk van de gebruiker geselecteerde beeldmodus als film, bioscoop, sport etc, op een PC of spelcomputer of extender of HDTV kan het allemaal verkeerd zijn ook.

OTA HDTV en SDTV wordt gewoonlijk vastgesteld op 1.

Op vrijwel elke vaste panel tv moet er een scherm fit, grootte van het scherm of de pixelgrootte submenu in de instellingen zijn. Ik heb nog nooit een gezien, zonder dat.

Je moet gaan meestal in een pixel, pixelgrootte menu of menu of het scherm fit om te controleren of aan te passen het op al uw ingangen.

IOW moet worden nagegaan of alle uw input / apparaten correct pixel in kaart gebracht

PC, game consoles en de meeste HDTV en UHD TV-apparaten moet 1: 1 pixel in kaart gebracht, terwijl OTA COAX RF TV zal soms 1. -1 Wordt niet meer gebruikt, maar het kan er toch zijn.

U kunt uw scherm schalen met een kalibratie-scaling patroon of verificatie van het pixel mapping op een pc op * die ingang.

Als pixelgrootte fout door een klein% van uw 1080p set is plotseling een 720p en een 4K set is iets minder op de 4K-inhoud en up-scaling zachte ook kan het vaak gebeuren als mensen niet weten, afhankelijk van de TV & zou kunnen zijn bronnen.

Cable / SAT dozen en extenders waarmee het moet pixel in kaart gebracht op 1: 1 of 1 aan de rand van het scherm met 1: 1 pixel mapping of best passende set in de tv. 1: 1 + 1: 1 is * theoretisch ideaal.

Sony noemt 1: 1 “perfect pixel” op een aantal sets en “1: 1” op anderen en Samsung noemt het “scherm fit” of “gewoon scannen”, afhankelijk van de set. A 1: 1 pixel mapping gelijkwaardig is ideaal of een 1 alleen als er een 1: 1 niet beschikbaar is of het niet schermvullend op een apparaat kunt u niet schalen naar de rand van het scherm of pixel randen @ 1: 1 pixel mapping zoals je kunt en moet doen met aa PC in de GPU / iGPU controle op die ingang.

Nooit had een Vizio en zal waarschijnlijk niet. Op al mijn TV ‘s en elke set die ik ooit heb gezien of gerepareerd het breedbeeld / zoomen op afstand instelling heeft anyhing te maken met pixel mapping, die zou op een instellingen submenu niet te hebben en niet een afgelegen breed / zoomknop die zijn meestal niet pixel mapping aanpassingen zijn ze breed / zoominstellingen.

OTOH misschien Vizio links gebruiker pixel mapping op sommige of alle rode kaken tv-toestellen zoals zij deden met ATSC RF HDTV / kabel tuners op sommige of alle van de 2016 tv-toestellen en maakt gebruik van 1 wereldwijd en misschien 1: 1 op de PC of bepaalde HDMI 2.0 of 2.0a ingangen (of niet), maar ook een goedkoop 2009 24 “Insignia HDTV heeft hier pixel mapping en een ATSC RF / Kabel tuner.

FWIW Ik heb een 2015 55 “4K Sony XBR HDR in hier en een 2013 Samsung 64f8500 1080p Plasma deur en 3 2013 TV is een 40” 1080p Sony, 42 “1080p LG en 40″ 1080p Toshiba rond het huis dat alle pixel correct in kaart gebracht van * instellingen> pixel submenu’s *.

Ik kan begrijpen waarom overscan was een ding op analoge tv. Beeldbuizen gekromd zijn en het noodzakelijk om een ​​”veilige zone” te stellen kijkers een rand tot rand beeld te geven is. Echter, moderne TV’s en computermonitoren mag niet eens dat als een optie meer. Ik denk dat het tijd tv-makers accijnzen dit specifieke onderdeel van de standaard en nooit meer terug te kijken.

En hier is een beetje frustrerend lekkernij: mijn 25 “HP monitoren Beide systemen stellen overscan toen ik iets aan te sluiten op de HDMI-poort, en er is geen handmatige instelling uit te schakelen dat ik eindelijk ontdekt dat het veranderen van de kleur-modus van YPrPb naar RGB lost het probleem Sinds.. computers RGB-modus, moet dit de monitoren automatisch overschakelen naar niet-overscan. (En ze doen.)

Maar dit is waar het wordt leuk … omdat moderne computers verzendkosten zijn begonnen met HDMI-poorten, ze de neiging om standaard YPbPr kleurenmodus wanneer ze een HDMI-apparaat te zien. Dus mijn monitors gaat terug naar overscan toen ik ze aansluiten op een HDMI-computer.

Mijn oplossing? Gebruik HDMI naar DVI adapter kabels – toen ik de stekker van een computer in-naar-DVI-poort van de monitor, de computer altijd kiezen voor RGB-kleuren, en er is geen enkel probleem.

Gelukkig is de nieuwe HP monitoren Ik kocht (waar ik van hou zo veel dat ik waarschijnlijk zal kopen 4 meer) heeft een handmatige overscan setting. En raad eens? Het is uitgeschakeld uit de fabriek.

Wide Screen / Zoom-instellingen vanaf een externe meestal niet iets te maken met de pixel mapping aanpassingen in een tv, maar misschien Vizio weggelaten gebruiker pixel mapping op sommige of alle thier tv’s en in plaats daarvan gebruik maken van de normale brede / zoom voor een standaard wereldwijd + 1 pixel mapping-instelling

g uit te schakelen. Ik eindelijk ontdekt dat het veranderen van de kleur-modus van YPrPb naar RGB het probleem is opgelost. Omdat computers RGB mod

Ik ben met behulp van DVI-D van mijn PC aan mijn 27 “ACER scherm dat een HDMI-uitgang heeft ook de HDMI van mijn PC d / GPU gaat in een HDMI 2.0a brede bandbreedte HDMI-ingang op de TV, maar ik moest het schalen een beetje in AMD Catalyst aan de rand van de pixelrijen.

Met YbCbr video niveaus, van de pc van de Acer-monitor wordt aangepast aan de rand van het scherm pixel rijen perfect out of the box I geverifieerd dat alles met een AVS HD 709 kalibratie scaling-test beeldbestand hetzelfde voor de tv-scaling en pixel mapping op alle HDMI-ingangen dat ik het kon gebruiken op dat is de beste manier om uw pixel mapping te stellen.

De Sony 4K HDR TV wil YbCbr 4: 4: 4 of 4: 2: 0 (afhankelijk van wat de pc doet) Meestal voor Windows en surfen op het web aan beide scherm of enige andere 4: 2: 0 content / DVD ik gewoon weg op YbCbr4: 2: 0, want dat is wat het is meestal en ik ben niet met behulp van Photoshop of gaming op deze PC toch.

OTOH kunt u gebruik maken van RGB full of ook beperkt, maar YbCbr video niveaus zijn meestal de beste manier om met een tv en sommige PC-monitoren meeste game console slave-apparaten en sommige pc-games het minimaliseert chroma sub sampling conversies en pixelmanipulatie en verspilde video bandbreedte overhead en heeft dezelfde kleurgradaties als RGB

Het doet op Vizio tv’s. Het is eigenlijk vrij dom.

Geen verrassing ze weggelaten ATSC / kabel tuners op een aantal van de nieuwere 2016 tv-toestellen waarvan ik denk dat is absurd vooral op hun duurdere sets, zodat ze een 1 standaard niet per se nodig zou hebben of misschien is dat wat ze gebruiken.

TBH alles wat ik vraag me af wat voor soort niveau delen board en welke graad van panelen die ze gebruiken om thier prijspunten te maken, maar een heleboel mensen hier in de VS te kopen hen en lijken ze toch graag: schouderophalen

wilsontpRegular2hI kan begrijpen waarom overscan was een ding op analoge tv. Beeldbuizen gekromd zijn en het noodzakelijk om een ​​”veilige zone” te stellen kijkers een rand tot rand beeld te geven is. Echter, moderne TV’s en computermonitoren mag niet eens dat als een optie meer. Ik denk dat het tijd tv-makers accijnzen dit specifieke onderdeel van de standaard en nooit meer terug te kijken.

Sommige SAT / CATV-set-top boxes moet 1: 1 of 1 pixel kaart.

OTA ATSC HDTV & SDTV is een 1 standaard op vaste panel tv’s en CRT HDTV’s ofc. zijn -1

1 pixel mapping standaard en wat Vizio doet nu lijkt te werken voor hen: ATSC 3,0 4K uitzending normen zullen waarschijnlijk een 1 zijn.

Het is niet waarschijnlijk dat de ITU zal teruggaan en herziening van de ATSC 2.0-normen, die is vrij veel wat 8 bit BT709 4: 2: 0 SDR inhoud, media en re transmissies zijn gebaseerd op hier in de VS op dit moment in ieder geval.

Geen verrassing ze weggelaten ATSC / kabel tuners op een aantal van de nieuwere 2016 tv-toestellen waarvan ik denk dat is absurd vooral op hun duurdere sets zodat ze niet per se een 1 standaard nodig hebt of misschien is dat wat ze gebruiken

Wat sets zijn dat? Als er geen tuner, het is niet eens een TV niet meer, het is een monitor.

Persoonlijk denk ik dat het is een soort van overbodige om een ​​tuner vandaag de meeste TV’s, wanneer bijna alle van onze programmering is afkomstig van de kabel, schijf of streaming. Ik zou liever zien dat de tuner verkocht als een $ 20-item dat kan worden aangesloten op een USB-poort.

Wat sets zijn dat? Als er geen tuner, het is niet eens een TV niet meer, het is een monitor ..

Geen tuners althans in de Vizio 2016 M en P model 4K-tv’s kunnen er andere Vizio producten als dat.

Vertel alles met betrekking tot Vizio ze het kunnen noemen een televisie, beeldscherm voor mijn part, maar ze lijken te veel TV’s toch te verkopen en om eerlijk te zijn een aantal van hen worden verondersteld de laatste tijd zijn OK TV’s

Persoonlijk denk ik dat het is een soort van overbodige om een ​​tuner vandaag de meeste TV’s, wanneer bijna alle van onze programmering is afkomstig van de kabel, schijf of streaming. Ik zou liever zien dat de tuner verkocht als een $ 20-item dat kan worden aangesloten op een USB-poort ..

Al mijn TV’s hebben tuners Ik hoef niet een voor nu.

Voor zover een USB ATSC RF / CATV tuner dongle dat gebeurt al hebben ze mensen maken SDR radio VHF / HF / SW radio-ontvangers van een aantal van hen met een up-converter kit nu kun je alles doen thuis en haak het en open source software op een pc en een antenne andere mensen gebruiken ze met WMC om tv op te nemen.

OTOH wanneer ATSC 3,0 4K-tv OTA-uitzendingen uit te komen als ik dit nog 4K Sony XBR en niet een nieuwere met al dat ik een ATSC 3,0 tuner dongle of extender zou kunnen krijgen.

Voor zover redundantie In mijn situatie krijg ik de lokale bevolking op Dish TV van de ene in de buurt de belangrijkste Metro markt en 32 OTA kanalen van een ander nabijgelegen grote stedelijke markt OTA + de kabel / satelliet-kanalen over de schotel en dan is de Roku en PS3 extenders ook hier met Neflix, Hulu Plus, Amazon Prime en sommige van die in 4K / 4K HDR inclusief 4K you tube op de 4K HDR Sony TV in hier.

Genoeg om naar te kijken (eigenlijk te veel om uit te kiezen helft van de tijd), maar het is goed om keuzes. Ik kijk slechts ongeveer 15 kanalen uit meer dan 200 (voornamelijk afval) op de Dish TV bundel ik moet hebben om te krijgen wat ik wil, zodat de andere spullen komt goed van pas.

Zolang ze Arent duwen te veel sub-kanalen op een bepaalde OTA station OTA ATSC HD TV heeft meestal betere beeldkwaliteit @ volle belasting 1080i / 720p-resolutie met meer bandbreedte en minder mpeg compressie dan de kabel / satelliet-zenders digitaal re-uitzendingen, dwz alle de kabel / zat re transmissies zijn gestapt en hebben vaak samen kanaal dynamische bit toewijzing (dynamische beetje honger één kanaal en het toevoegen van een ander), afhankelijk van de dynamische scene kijken vooruit framebuffer scene complexiteit aan het hoofdeinde of zat transponder van een bepaald kanaal binnen de toegekende bandbreedte.

Voor de beste 480i / 720p 1080i / p HDTV SDR’s buiten de Blue Ray of HDD hoge bitsnelheid media OTA RF-tuner is een must have voor elke halverwege fatsoenlijke TV en het hoeft niet naar een 4K HDR WCG Sony XBR zijn of Samsung 64f8500 plasma heb ik één van elk en 3 andere redelijk maar niet high-end tier one merk 1080P sets ze kunnen allemaal profiteren van OTA PQ

Zie HD lite: voer koppeling beschrijving hier

Ah, ze adverteren het als een “tuner gratis display.” Vanuit commercieel oogpunt, dat maakt veel zin: het is goedkoper om een ​​TV te produceren en het schip over de hele wereld dan het is om een ​​andere eenheid te produceren voor verschillende delen van de wereld met verschillende RF en codering normen.

http://www.vizio.com/tuner-free

Dat alles maakt me afvragen wat hoeken ze geschoren in de displays, PSU’s en of panelen, maar ik heb nog nooit een Vizio klant toch mijn eigen TV’s zag ik nooit een die een fatsoenlijke Sony of Samsung zou kunnen evenaren geweest, maar Samsung is ongeveer het enige echte concurrent hier Sony heeft toch buiten LG OLED

Van wat ik heb gelezen, veel tv’s zet de overscan in het servicemenu en niet in het hoofdmenu op het scherm. Het pad naar dit menu is afhankelijk van de tv.

Kan zijn, maar allemaal van mij (~ 5) merken al met al hebben de gebruiker pixel sittings.There zijn 2 Sony’s hier, een 64 “Samsung 64f8500 Plasma, een Toshiba, LG en een Insignia in de achtertuin ze zijn allemaal 2013 64” -40-42 “met uitzondering van de 55” 2015 4K Sony Triluminous HDR – XBR TV in hier en een 24 “Insignia / Dynex in de garage niemand gebruikt.

Ik denk dat het oorspronkelijke idee achter overscan was om de vervorming in het raster randen die duidelijk was in een kale crt scherm te verbergen. De problemen die speldenkussen vervorming, een gegolfde verticale rand door hum in de scan circuits en horizontaal jitter, wanneer de scan circuits niet opnieuw tot hetzelfde niveau elke cyclus, waardoor de beeldlijnen niet vanaf dezelfde horizontale positie. De voor de hand liggende ding om te doen was om de buis achter een soort fotolijstje of ‘masker’ iets kleiner dan de raster te zetten, zodat de randen niet laten zien. Later, kleurentelevisie buizen hadden of horizontale stroken van rode, groene en blauwe fosforen, of groepen van drie punten fosfor, evenals pixels, die de elektronenbundel nauwkeurig moest slaan. Er was niet veel ruimte voor fouten, en de vooruitgang in het ontwerp betekende dat de eerdere problemen vrij goed verdwenen.

Het record voor de meest Oscars won maakt deel uit van Walt Disney, die in de loop van zijn carrière als animator en hoofd van zijn iconische studio, won 22 van hen.