harde schijf wachtwoorden uitgelegd: moet je een set om uw bestanden te beveiligen?

Veel computers geven u de mogelijkheid om een ​​”vaste-hard” ingesteld, samen met het besturingssysteem wachtwoorden en BIOS-wachtwoorden. Dit is anders dan encryptie – een vaste-schijfwachtwoord niet daadwerkelijk uw bestanden te versleutelen.

Harde schijf wachtwoorden vallen in een vreemde middenweg. Aan de ene kant kunnen ze de toegang tot uw schijf uit te schakelen en zijn lastig als je ze verliest. Aan de andere kant, doen ze niet uw bestanden te beschermen, zoals full-disk encryptie zou doen.

Harde schijf wachtwoorden maken deel uit van de ATA-specificatie. Als uw computer de harde schijf wachtwoorden, zult u waarschijnlijk vinden deze optie optie in het BIOS-scherm. Kijk in het of de sectie “Veiligheid” “Password”.

Overwegende dat een besturingssysteem wachtwoord bepaalt of u zich kunt aanmelden nadat u de computer en een BIOS-wachtwoord controles hebt opgestart of u de computer helemaal kan worden opgestart, een vaste-schijfwachtwoord regelt de toegang tot de harde schijf zelf. Wanneer u uw computer opstart, moet u het vaste-schijfwachtwoord in te voeren. Als u niet het vaste-schijfwachtwoord weet, zal uw harde schijf worden “geblokkeerd” en zal niet werken.

In tegenstelling tot de BIOS en het besturingssysteem wachtwoorden, een vaste-schijfwachtwoord beveiligt uw gegevens, zelfs als iemand opent uw computer en verwijdert de harde schijf. De vaste-schijfwachtwoord wordt opgeslagen in de firmware van de schijf van de zelf. Met behulp van een vaste-schijfwachtwoord helpt de bescherming van uw bestanden, in tegenstelling tot een besturingssysteem wachtwoord of BIOS wachtwoord.

Een vaste-schijfwachtwoord heeft een aantal grote tekortkomingen. Zo zijn er een aantal data forensische programma’s die beloven ze voor de vaste schijf verwijderen. Sommige stations op te slaan het wachtwoord niet versleuteld tijdens hun firmware en deze niet-versleutelde wachtwoord kan eenvoudig worden afgelezen van een firmware. gebied van de drive firmware-instellingen kunnen worden aangepast aan de “password op” set vlag om “password off.” In een extreem geval, de drive kan worden opengesteld, zijn platters verwijderd en naar een andere schijf zonder wachtwoord set gestoken.

Een vaste-schijfwachtwoord zal ook niet helpen als uw computer tijdens de slaap wordt genomen, zoals het station dat u alleen wordt gevraagd tijdens het opstarten.

Een vaste-schijfwachtwoord kan eigenlijk meer lastig dan encryptie. Laten we zeggen dat je een vaste-schijfwachtwoord vergeten – de hardware van het station is nu “bricked” en onbruikbaar totdat u gespecialiseerde data forensische software te gebruiken. computer fabrikanten zal niet helpen je weer het bruikbaar te maken. Encryptie is handiger. Zelfs als u uw wachtwoord vergeten om een ​​versleutelde schijf, kunt u gewoon veeg de schijf en opnieuw beginnen. Uw hardware is nog steeds bruikbaar.

Als u codering gebruikt, kunt u de harde schijf van uw computer te verwijderen, sluit het aan op een andere computer en ontgrendelen met behulp van dezelfde encryptie software en geheime code. Als u een vergrendelde harde schijf te verwijderen, kan het moeilijker om toegang te krijgen zijn. Sommige harde schijf wachtwoord features, zoals HP DriveLock, werken alleen als het station in de computer. Je kan niet zomaar aansluiten als een externe schijf en ontgrendelen als uw computer uitvalt en je nodig hebt om de bestanden te herstellen.

Denk aan uw harde schijf als een kamer met alle bestanden op uw harde schijf. Een vaste-schijfwachtwoord is een slot op de deur naar die kamer. Zodra iemand het slot is verwijderd of ingegraven in van buiten, ze hebben volledige toegang tot al uw bestanden.

Aan de andere kant, denk aan whole-disk encryptie als het nemen van alle bestanden op uw harde schijf en klauteren ze met een code alleen u kent. De bestanden zelf zijn nutteloos tenzij iemand uw geheime code kent. Er is niet omheen dat door het uitschakelen of het omzeilen van een slot. De bestanden zelf worden beschermd omdat ze nutteloos zonder de sleutel.

Encryptie is gewoon de meest veilige manier om de bestanden te beschermen op uw harde schijf. Het is ook handiger dan knoeien met harde schijf wachtwoorden. In plaats van het instellen van een vaste-schijfwachtwoord, in staat stellen hele disk encryptie – gebruik maken van de gratis TrueCrypt toepassing, in staat stellen BitLocker op de Enterprise-versies van Windows, of inschakelen FileVault encryptie op Mac OS X. Nieuwe Windows 8.1-apparaten zijn zelfs beginnen om encryptie te gebruiken standaard.

Er is geen echte reden om een ​​vaste-schijfwachtwoord gebruiken. Encryption biedt veel meer zekerheid en is het handiger om te gebruiken. Sla de vaste schijf-functie van uw computer en versleutelen de harde schijf als u daadwerkelijk wilt uw bestanden te beschermen.

Van wat ik heb gelezen met behulp van Solid State Drives en rijden encryptie zal de aandrijving naar beneden sneller slijten, en Truecrypt adviseert niet te gebruiken op een SSD. Is het gebruik van deze HD wachtwoord dragen SSD’s naar beneden minder? Ik ben niet zo vertrouwd zijn met deze HD password functie van fabrikanten, mijn laptop het niet uit wat ik heb gezien. Maar als het gemakkelijker was op een SSD kan ik zien dat als een goed alternatief, vooral omdat Truecrypt het niet raadt het gebruik van op hen … maar als er niet minder slijtage dan ik def. het erover eens encryptie zou een betere optie zijn.

Ik ben ook nieuwsgierig naar SSD.

is meer veiliger “vaste-schijfwachtwoord” op SSD?

Als codering schrijft / wist uit de SSD, dan ja, het zou de SSD slijten sneller. Ik persoonlijk weet niet precies hoe encryptie werkt, maar als TrueCrypt een SSD geen suggereert versleutelen, dan toch minstens TrueCrypt schrijft waarschijnlijk / wist uit het station. Ik weet niet over andere encryptie-methoden, maar ik wed dat het is vergelijkbaar.

Het artikel beschrijft hier vrij goed uit dat er geen schrijven / wissen om de aandrijving met een HDD-wachtwoord, maar een slot in de firmware, dus ja, deze oplossing zou niet dragen hij een SSD sneller dan normaal te gebruiken. Dus ja, in het geval van een SSD, een HDD-wachtwoord misschien beter dan encryptie zijn.

Al mijn SSD-schijven zijn gecodeerd. We zullen zien denk ik.

FileVault2 op de MBP en Bitlocker op mijn Windows 8.1u1 Enterprise.

Er is geen echte reden om een ​​vaste-schijfwachtwoord gebruiken. Encryption biedt veel meer zekerheid en is het handiger om te gebruiken. Sla de vaste schijf-functie van uw computer en versleutelen de harde schijf als u daadwerkelijk wilt uw bestanden te beschermen.

Nou, er is een reden. Er is een performance hit met versleutelde bestanden die merkbaar met platters. Met SSD, het is niet merkbaar, maar dan zal het resulteren in een snellere slijtage.

Als u uw schijf helemaal niet te versleutelen, dan is het triviaal voor iemand om uw schijf te verwijderen, monteren, en lees de gegevens van het weg. Uw Windows-account wachtwoord niet de gegevens te beschermen.

Daarom is de vaste-schijfwachtwoord is een fatsoenlijk compromis. Geen prestatie geraakt met enige zekerheid. Een gemiddelde dief is niet van plan om forensische analyse te doen om persoonlijke gegevens op te halen uit uw schijf.

U kunt denken aan deze analogie: HD password = vergrendeling voorzijde doordrive encryptie = vergrendeling elke archiefkast in uw huisnr HD wachtwoord of encryptie = ontgrendeld voordeur

Dit is wat er precies is gebeurd met mijn Samsung notebook. Ik stel een vaste-hard in de BIOS en al uit een plotselinge de harde schijf weigerde om mijn wachtwoord te accepteren (ik ben echt vrij zeker dat ik de juiste wachtwoord dat ik in de BIOS-instellingen.)

Eigenlijk heb ik een thread op de oude HTG forum: http://www.howtogeek.com/forum/topic/forgotten-hdd-password-on-my-samsung-netbook

Ik maakte veel onderzoek met betrekking tot dit probleem van mij. Maar het mocht niet baten, tot nu toe nog steeds niet de oplossing om dit probleem op te lossen te vinden (De meeste van de doodlopende weg zijn van de concerns die deze verhuizingen, maar biedt zijn erg duur en meestal internationale, te ver van onze plaats). De notebook is nog steeds functioneert, Ik gebruik een bootable USB met Zorin OS erin, maar je weet dat dit is echt incovenient.

Ik hoop dat iemand hier zou misschien kunnen weten hoe dit op te lossen

Het Sydney Opera House was oorspronkelijk naar verwachting zeven miljoen dollar kosten, maar, als het project uiteindelijk tien jaar later dan gepland werd afgerond, het kostte 102 miljoen dollar: slechts 1.457 procent ten opzichte van de begroting.