Doritos chips werden uitgevonden door?

Antwoord: Een Disneyland Chef

Doritos op de markt al zo lang nu is het gemakkelijk om te veronderstellen dat ze waren een nietje zo oud als de chips zelf zouden zijn. De kruidige driehoekige chip kan echter zijn wortels in een restaurant Disneyland sporen in de vroege jaren 1960. Daar werd een Disneyland chef-kok werken in Frontier Land-gelegen restaurant Casa de Fritos (bekend als Rancho del Zocalo nu) kwam met het idee om overtollige tortilla’s te nemen, snijd ze in kleine partjes en vervolgens bak ze zoals bij de traditionele Mexicaanse chips bekend als totopos, maar het seizoen hen als chilaquiles (alleen maar droog in plaats van natte neer met salsa of mol).

De nieuwe chip bleek zo’n succes dat de toenmalige vice-president van marketing voor Frito-Lay, Arch West, nota genomen en sloeg een deal om regionaal te beginnen verdelen ervan in 1964. De omzet was zo hoog dat door 1966 breidde zij de verdeling van de populaire chip onder de nu bekende naam “Doritos” naar een nationaal niveau (het maken van Doritos de eerste nationale tortilla chip merk in het proces).

Sindsdien Doritos zijn gegaan om de interne best verkochte non-chips aller tijden te worden, de tweede plaats in alle chip verkopen alleen voor Frito-Lay’s andere populaire chip, de alomtegenwoordige Lay’s Potato Chip. Dat is een vrij groot rendement op een recept bedoeld om het gebruik van overtollige tortilla’s, als we zeggen we het zelf.

Afbeelding van uitgewerkte chip automaat zich in Casa De Fritos, met dank aan Spacemountainmike.