hoe maak je een enkel bestand ‘lijken’ te zijn in meerdere mappen tegelijk?

Als u een groot aantal mappen ingesteld voor uw werk en de noodzaak om hetzelfde script bestand in al deze gebruiken tijdens de werkdag, wat is dan de makkelijkste manier om dat te bereiken dan veel kopiëren en plakken? Today’s SuperUser Q & A bericht heeft een aantal handige antwoorden en advies voor een gefrustreerde lezer.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Screenshot met dank aan csaveanu (Flickr).

SuperUser lezer Elliot is op zoek naar de beste manier om hetzelfde bestand lijken te zijn in meerdere mappen tegelijk

Ik heb 50+ mappen, die elk een grote hoeveelheid gegevens die moet worden verwerkt. Ieder van hen worden verwerkt met behulp van exact dezelfde code, met behulp van os.path.dirname (os.path.realpath (file)) naar de directory waarin de python script is gelegen, zodat er geen handmatige bewerking nodig is door de gebruiker te krijgen, ze hoeft alleen maar te klikken verdubbelen.

Ik heb het script te verschijnen alsof het in elke map, terwijl daadwerkelijk in slechts één plaats, zodat ik het een keer kunt bewerken, dan wanneer het wordt uitgevoerd vanaf een van deze locaties hebben de map pad juist zijn. Het alternatief is het bewerken van de kapitein en vervolgens plakken een map tegelijk door alle 50+ mappen elke keer als ik het actualiseren van de code, die is erg vervelend en foutgevoelig. Op Linux, kon ik deze set-up met een symbolische link, maar ik kan niet een manier om dit te doen met Windows.

Alternatief, zou een manier om het bestand in alle gerichte directories tegelijk plakken, in plaats van één voor één, hetzelfde doel te bereiken.

Is er een manier om dit te doen in plaats van het kopiëren en plakken van de script file één map op een moment?

SuperUser inzender gronostaj heeft het antwoord voor ons

Je hebt een symbolische koppeling of een harde koppeling.

Symbolische Links (of Symlinks in het kort) zijn vergelijkbaar met snelkoppelingen: er is een werkelijke bestand en meerdere referenties (Symlinks) aan. Ze hebben zelfs dat kleine pijl op de icoontjes. In tegenstelling tot de snelkoppelingen kunnen Symlinks elke extensie.

Hard Links binden een bestand op een harde schijf naar een locatie in de directory tree. Elk bestand heeft ten minste één vaste netwerken, anders zou het niet in een map. Als een bestand meerdere harde koppelingen, kan het origineel niet te onderscheiden van de anderen en het bestand fysiek bestaat in slechts één locatie.

Beide hebben hun beperkingen

Symlinks zijn meestal voldoende.

Om een ​​Symlink of een harde koppeling te maken

1. Lanceer een bevoorrechte opdrachtregel: Druk op de Windows-toets, typ cmd en druk op Ctrl + Shift + Enter.

2. Issue de mklink commando

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Er is een zeer mooie shell extension voor dit dat de behoefte aan een opdrachtprompt elimineert en vertrouwt op de muis selectie.

http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/hardlinkshellext.html

Ik gebruik het al jaren met nul problemen en het gebruiksgemak heeft me leiden tot het gebruik van links meer en meer creatief.

Iconische Times Square in New York heette oorspronkelijk Longacre Square (tot New York Times uitgever, Adolph S. Ochs, overtuigde de burgemeester van New York om het te hernoemen).