Hoe kan ik controleren ram configuratie van mijn computer zonder het openen van de zaak?

Als u een meer gedetailleerde kijk op uw RAM-configuratie dan de basisinformatie die een Windows-rapport geeft nodig, vindt u alles wat u moet weten, zonder open te breken het geval. Lees verder om te zien hoe u uw configuratie en geïnstalleerde RAM-module statistieken kunnen controleren.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

SuperUser lezer Vince wil een gemakkelijke manier om de exacte configuratie van RAM-geheugen van zijn computer te controleren. Hij schrijft

Ik wil graag mijn RAM-configuratie te controleren.

Ik weet dat het gemakkelijk is om de totale RAM-geheugen op een computer (bv 32 GB) is geïnstalleerd controleren, maar is er een gemakkelijke manier om te controleren in Windows of het RAM-geheugen is bijv. 2 × 16 GB, 4 × 8 GB, 8 × 4 GB of 16 × 2 GB?

Deze informatie is met name handig als je winkelen voor een RAM upgrade als u nodig heeft om te weten welke sleuven worden gevuld en in welke configuratie.

Twee SuperUser medewerkers kwamen om hulp Vince’s, het aanbieden van twee unieke manieren van toegang tot de informatie die hij wil. Bob laat ons zien hoe je een ingebouwde Windows-tool gebruiken om een ​​gedetailleerde uitlezing te krijgen

Als je het niet erg met behulp van de command line, kan WMI dit te doen en is inheems met Windows XP en nieuwer.

Gewoon lopen wmic MEMORYCHIP krijgen BankLabel, DeviceLocator, Capacity, Tag

(DeviceLocator zal waarschijnlijk geven u DIMM nummers op een desktop machine – boven / onder slots zijn, want ik ben op een laptop Zowel BankLabel en DeviceLocator formats kan per machine..)

Er is veel meer gegevens beschikbaar, maar het is niet goed weergegeven in de beperkte kolommen van een opdrachtprompt. Je kunt het allemaal exporteren naar een tekstbestand voor een betere weergave (vergeet niet woord wrap uit te schakelen)

En je kunt die extra kolommen te gebruiken om de eerste opdracht aan te passen om u te geven, bijvoorbeeld de naam van de fabrikant, het product en het serienummer.

Voor degenen onder u die een GUI verkiest, Hennes biedt een oplossing

Ja, er een manier om dit te doen, omdat CPU-Z die informatie kan weergeven. Als als één programma kan dat doen dan zo kunnen anderen.

Tussen de twee benaderingen, heeft u zeker genoeg informatie om een ​​weloverwogen aankoop te doen.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Ik meestal de voorkeur aan CPU-Z, omdat het me vertelt als het RAM-geheugen was overclocked, undervolted, blah, blah, behoorlijk of niet. En het houdt updaten zonder dat ik + Enter opnieuw en opnieuw omhoog te drukken.

SIW Portable is mijn favoriet. Ik blijf dit en een bos van portable apps op mijn “geek” USB-drive voor zulke dingen, http://download.cnet.com/SIW-Portable/3000-2094_4-75449686.html

Hoewel de termen giftig en giftig worden vaak door elkaar gebruikt in gemeenschappelijk gebruik, het verschil is de wijze van levering, een giftige wezen levert de toxine door enkele methode (meestal hoektanden of stingers), maar een giftige wezen of installatie zorgt voor het toxine passief (hetzij door inname of contact).